Samfundssind i praksis!

Vi må vise menneskelig omtanke og passe på vores eget og hinandens psykiske helbred!

Dette er ikke kritik af nødvendige restriktioner, tvært i mod, men det handler om hvad kan vi gøre i forhold til de mange, mange mennesker som lider og bliver psykisk syge af at være en del af denne proces, selvom de ikke lider af Corona.

Det er så hård en udfordring at komme igennem en krise som denne, at vi må passe ekstra meget på vores eget og hinandens psykiske helbred! Og vi må støtte dem som har svært ved at klare det selv! Vi har ikke råd til at lade være, for jo mere folk bliver syge af at være en del af denne situation, jo mere ” smitter” det af på andre personer.

Hvordan skal vi takle vores eget og hinandens psykiske helbred, nu hvor coronaen udvikler sig endnu voldsommere?

Hvad kan vi som medborgere gøre når vi ser vores medmennesker udvikler depression og stress, som er en naturlig reaktion, når vores hverdag i højeste grad bliver styret af restriktioner og hæmmer vores muligheder for udfoldelse? Det handler ligeså meget for de som ikke er syge endnu, men som selvfølgelig også er psykisk påvirket af den pressede situation, og kan udvikle de samme symptomer

Samfundssind handler om at vi skal tage os af mere af hinanden, vise menneskelig omtanke, og være opmærksomme når vi oplever at en person virker nedtrykt og ked af det. At turde tilbyde en snak, en dialog om hvordan personen har det. En umiddelbar samtale kan være befriende, og løse op. At personen oplever ” jeg er ikke alene med disse tanker”.

Vi skal passe på at vi også sørger for at skabe “glædes” oplevelser i vores liv, forkælelse som gør at vi føler at livet er værd at leve. På denne måde skaber vi selv balance i livet. Husk vi har et ansvar for at lede vores eget liv.

I disse tider har vi så meget brug for oveskud og energi, energi til at klare at komme igennem denne periode selv, og energi til at også være opmærksomme og SE vores medmennesker, og hvordan de har det, og give dem energi!

Ved at være opmærksom på andre mennesker og hvordan de har det, kan vi hjælpe vi dem med at styrke sig selv, tro på sig selv, blive mere resiliente, og takle hverdagen bedre. Det handler om, selv i perioder hvor kontrol er nødvendigt, at anerkende andres behov.

Bæredygtighed handler også om måden vi kommunikerer på.

Gode samtaler healer, et oprigtigt smil vækker fryd.

Lad os tage os bedre af hinanden!

Comments are closed.