Der er behov for en ny økonomisk tankegang, som sigter mod at skabe trivsel og lykke for alle mennesker – snarere end at maksimere profitten for nogle få, mens resten af planeten forfalder, mener Jeffrey Sachs. Vi kan kun nå verdensmålene og bæredygtig økonomi ved at tilføje en etik til den økonomiske tænkning, der gør samarbejde mere attraktivt end egoisme.
Hvis man skal pege på en enkelt person, der har været afgørende i udformningen af verdensmålene, er det Jeffrey Sachs. Sachs er amerikaner, økonom og igennem 1980’erne og 1990’ernes politiske omvæltninger rådgiver for en række lande i Latinamerika og for Polen og Rusland efter murens fald.
Siden har han især arbejdet med fattigdomsbekæmpelse, udvikling og miljø, som leder af Earth Institute ved Columbia University i New York. I tillæg også som særlig rådgiver for FN’s seneste tre generalsekretærer. I FN har han især været engageret i at udforme og gennemføre udviklingsmålene ”Millenium Goals” og nu opfølgeren, Verdensmålene.
I de senere år har Sachs været optaget af at definere en ny økonomisk teori, der svarer til de globale udfordringer og de teknologiske realiteter i det 21. århundrede. (Artikel Mandag Morgen den 16.09.20)
Dagens mest presserende problemer er fundamentalt globale. De kræver intet mindre end samordnet, planomfattende handling, hvis vi skal sikre en langsigtet fremtid. Men menneskehedens historie har altid været på global skala. I denne bog, The Ages of Globalization, vender Jeffrey D. Sachs, sig til verdenshistorien for at kaste lys over, hvordan vi kan imødekomme udfordringerne og mulighederne i det 21. århundrede.